Facebook Instagram YouTube
ooTel: 01/ 56-44-770 iii.PRODUKTI
.Eng.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 PRESEKAR,
servisna oprema, d.o.o.
Šruha 42
SI-1236 Trzin
Slovenija

Tel: 01/56-44-770
Fax: 01/56-44-772
Gsm: 041-638-609

prodaja@presekar.com aleksander.presekar@presekar.com


DELAVNIŠKO POHIŠTVO
Oprema za delavnice


NAČRTOVANJE pohištva in opreme za avto delavnice:

 

 

 

 

Brez sodobne opreme ni uspešnega servisa

»Ali voziček z orodjem ni dovolj?« Na žalost še vedno veliko lastnikov servisov razmišlja na ta način. Menijo, da za odprtje servisa zadostuje cenen voziček z nekaj kosi osnovnega orodja.

Kaj kmalu omenjeni voziček postane odlagalna površina za orodje, ki bi mimogrede moralo biti odloženo v predale, rezervne dele avtomobila, ki se trenutno popravlja, posodice z oljem, zaoljene krpe in druge nepogrešljive stvari, ki jih najdemo v avtomobilski delavnici.

Ste se kdaj vprašali, koliko časa dnevno porabite za iskanje ključev, rezervnih delov, vijakov, kablov, diagnostičnih vmesnikov? Če ta čas pomnožite s ceno delovne ure in to pomnožite še s številom serviserjev v delavnici, boste kaj hitro lahko zelo negativno presenečeni.

Slaba oraniziranost dela v delavnici je lahko vaša največja izguba. Če mi ne verjamete, si omislite šahovsko uro in vsakič, ko nekaj ne bo tam, kjer ste pričakovali, stisnite gumb. Bi si upali sami sebi izmeriti čas?

V kolikor serviser ne ve, kje je na primer torx25 in išče izgubljen ključ, potem najde ključ, a nima ustreznega podaljška, pa zopet išče podaljšek in tako dalje, lahko zelo enostavno porabi kakšno uro na dan samo zato, ker orodje ni na svojem mestu.

Ena izgubljena ura na dan × 45 EUR (kar je realna cena delovne ure) × 220 delovnih dni je zajetnih 9.900 EUR v enem letu. Nad to številko se pa že lahko zamislimo.

Če temu dodamo še, da so v delavnici 4 serviserji, ki vsak dan 1 uro svojega časa porabijo za iskanje stvari, ki bi morale biti na svojem mestu, potem pridemo že na vrtoglavih 39.600 EUR letno.

Ste se malce zamislili?

Z nobeno storitvijo ne morete na lažji način zaslužiti denar kot s pravilno organiziranostjo delovnega prostora. K zgoraj navedenim številkam sploh nisem prištel števila manj prodanih rezervnih delov, slabše učinkovitosti dela in kako vse te male prekinitve dela negativno vplivajo na kontinuiteto dela.

Ampak, to še ni vse. Niste izgubili samo veliko denarja. Izgubili ste še veliko več. Ne verjamete?

Organizirana delavnica in čista delovna mesta strankam vlivajo zaupanje in dajejo dober vtis o vaši delavnici. Urejeno okolje je pokazatelj vaše odličnosti in zelo vpliva na zaupanje strank. Cena storitve je morda res eno glavnih meril, po katerih se stranke odločajo, kam peljati vozilo na servis. Še bolj pomembno pa je zaupanje strank. Nekje sem prebral, da se 75% nakupov izvrši zaradi zaupanja.

Pa tudi to še ni vse. Zadnje raziskave dokazujejo pomembnost odnosa med stranko in serviserjem, predvsem, ko govorimo o dolgotrajnem zaupanja vrednem odnosu. Stranka mora serviserju zaupati. Če gre delavnica v korak s časom, si pridobi zaupanje stranke, ki ne traja le za čas, ko je vozilo v garanciji. Izguba vsake stranke pomeni izguba prihodka.

PRIMERI sodobno opremljenih delavnic:


Ustrezno organiziranost delovnega okolja zagotovimo s pravilnim načrtovanjem delavnice in delavniškega pohištva. Modularna gradnja delavniškega pohištva omogoča, da kasneje, ko se pokažejo potrebe, dokupite potrebne sestave.

Dober izgled delavnice pozitivno vpliva tudi na vzdušje med zaposlenimi. V čisti delavnici in v urejenem okolju ljudje manj smetijo in bolj pazijo na red in čistočo. Ko končajo z delom, rade volje pospravijo orodje in tako naslednji dan lažje pričnejo z delom.

Lep videz delavnice, čisto in prijetno delovno okolje, zaupanje sodelavcev in strank v delavnico, vse to so drobni seštevki, ki lahko na koncu pomenijo večjo dodano vrednost vaši delavnici. Nasprotno pa nespametno varčevanje pri nakupu opreme pomeni nižjo ceno delovne ure in rdeče številke v bilanci.

Ura izgubljena ne povrne se nobena. Nastavite sami sebi ogledalo in izmerite današnji izgubljeni čas. Morda je napočil čas za novo opremo?

Aleksander Presekar
Direktor in lastnik podjetja PRESEKAR, servisna oprema, d.o.o.

Foto: DEA


1